Užičani iznenadili Kragujevčane:Sloboda odnela pobedu u Kragujevcu! - iKragujevac


Sport

U susretu starih rivala na „Čika Dači“, Kragujevčani su, i pored inicijative svih 90 minuta doživeli neočekivani poraz, Radnički 1923 – Sloboda 0:2.

Prvi aplauzi za napad domaćina preko desne strane, Đurđević je centrirao, ali Vićentijevića je lopta preletela. Zapretili su gosti, Stojanović je povukao napad, ali Krmar se našao u nedozvoljenoj poziciji.

Uzbuđenje pred golom gostiju, Đurđević je dobro prošao po levoj strani, uputio loptu nisko po zemlji, prošetala je kaznenim prostorom, a Ivkovićev šut iskosa završio je pored stative.

Probao je i Vidović šutem pored gola. U naletu preko desne strane zapretio je i Varjačić.

Agilni u timu gostiju, Stojanović izborio je poziciju za šut sa ivice šesnaesterca, ali golman Raičević nije se dao iznenaditi. Krajnjim naporom Đurić je izbio loptu posle dobrog udarca Nedovića iz daljine. Iznenada se ukazala prilika za goste, Đorđević je sa nekoliko metara pogodio prečku gola.

Na početku drugog dela najbolja prilika, Vićentijević je sa leve strane ubacio loptu pred gol do Đurđevića koji je namestio Lukiću za šut, ali se isprečio Nikolić.

Nezadovoljstvo publike izazvao je sudija Stojanović kad je Varjačić u kontaktu sa Benjaminom bio povučen i pao u kaznenom prostoru.

Hladan tuš u 59. minutu, Peličić je izveo slobodan udarac, a Stojanović skrenuo loptu glavom u mrežu domaćina.

Idealnu priliku imao je Đurđević koga je pred golom pronašao mladi Cvijović, šut je golman Đurić sproveo u korner.

Dva minuta kasnije Đurđević je bio u prilici, makazice je ukrotio golman Đurić. Varjačić je centrirao, Vićentijević šutirao glavom, a golman Đurić još jednom je bio nesavladiv.

U 88. minutu Užičani su overili pobedu. U kontri je bio Đorđević, Raičević je morao visoko da izađe, zahvatio loptu nedovoljno nogom, ona je došla do Babića koji je poslao u prazan gol za drugu radost i za Užičane vrednu pobedu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu