Ovog leta rekonsrtrukcija košarkaškog terena - iKragujevac


Sport

Popularno košarkaško igralište u Velikom parku je u veoma lošem stanju. 

Mnogi igrači su na njemu počeli svoje karijere. Kada se košarka u Jugoslaviji igrala na otvorenom, Kragujevac je kroz kvalifikacije odigrane na ovom terenu prvi put dobio svog prvoligaša.

"Prvo je postojalo igralište kod Pošte koje je napušteno, pa je napravljen plan da se napravi igralište u Gornjem parku. Teren je pravljen od materijala od srušenog zatvora kod suda. Tadašnji košarkaši su čistili cigle i uz pomoć građana napravili ovaj teren. Godinama se ovde igrala košarka od najvišeg ranga, Prve i Druge savezne lige'', priseća se nekadašnji košarkaš Branimir Ljubičić, danas direktor Sportskog društva ''Radnički' Dugogodišnja nebriga učinila je svoje, pa je teren danas u veoma lošem stanju. Iz gradske uprave najavljuju da će popularno igralište ovog leta biti renovirano.

"Našli smo sponzora koji će sve to da finansira tako da će troškovi grada biti minimalni. Radi se projekat i očekujemo da će se već ovog leta igrati košarka na ovom terenu'', izjavio je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu