Odlična partija Tigrica u Rumuniji - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog su u prvom meču trećeg kola Kupa kupova igrale nerešeno sa Klužom 29:29 (14:14) i tako ostvarile sjajan rezultat pred revanš u Kragujevcu za sedam dana.

Mučile su se Kragujevčanke dosta u napadu, Radosavljević je kombinovao, nije pomogla ni Milica Danilović, a onda je odlučio da vrati odbranu 6-0. Na golu je nastavila da brani sjajno Risovićeva, a na terenu je Ivana Prijović rešila da preuzme stvari u svoje ruke. U 25. minutu na semaforu je stajalo 13:9, a Kragujevčanke su uprkos lošijoj igri uspele da naprave seriju 5:1 do kraja prvog dela igre. Sa dva gola Prijovićeve, te Janjuševićeve i Stepanovićke, Radnički je uspeo na odmor da ode nerešenim rezultatom – 14:14.

U nastavku meča Radnički je odlučio da forsira brz centar, što je odmah urodilo plodom, pa su Kragujevčanke već u 35. minutu konačno došle u vođstvo preko Marijane Tanić – 16:17. Ista igračica je unela potpuni preokret u tim, ubrzala igru, pa su šampionke Srbije u 29. minutu imale dva gola viška (19:21).

Usledilo je nekoliko grešaka u napadu, što je Kluž iskoristio najviše zahvaljujući kontranapadima i u 46. minutu je došao do preokreta, pa je na semaforu stajalo 25:23.

Serija grešaka na obe strane obeležila je naredna tri minuta, pa je Radosavljević u 51. minutu zatražio tajm aut pri vođstvu domaćina 25:24. Domaćini su tada na Prijovićevoj zaigrali flastera, dok su Janjuševićevu bolje čuvale, pa je Radnički teško dolazio do šanse za pogodak. Na golu je odlična bila Risovićeva, koja je do ludila dovodila Rumunke, pa su gošće nekako u 56. minutu stigle do izjednačenja 28:28.

Popa je postigla gola sa sedmerca, a nekolitko sekundi kasnije Milica Danilović je uzvratila na isti način za 29:29. Rumun je zatražio tajm aut, a do kraja utakmice je ostalo 16 sekundi i domaćin je imao napad.

- Iskreno verujem da ćemo proći u narednu rundu takmičenja pred našom publiko i zajdeno se radovati. Potrudićemo se da ispravimo neke greške koje smo ovde napravile, naročito u fazi odbrane. Uspeli smo pir kraju utakmice da odigramo kvalitetno što je dovelo do nerešenog rezultata. U revanšu ćemo biti još borbenije. Zahvalio bih se devojkama na pokazanom karakteru. Vratili smo se iz minus četiri gola i to je dobro, izjavio je Aleksandar Radosavljević, trener rukometašica Radničkog. 

izvor/foto: zrkradnicki.org

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu