Radnički protiv Grka za drugi krug (18.00h) - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog igraju protiv Panioniosa, direktnog konkurenta za plasman u narednu rundu takmičenja, u hali "Jezero" od 18.00 časova.

Trijumf nad Atinjanima odškrinuo bi vrata drugom krugu renomiranog takmičenja, tim pre što se radi o direktnom rivalu za jednu od tri prve pozicije koje vode ka tom dostignuću.

Grci su bili bolji u prvom meču, jer su u Atini slavili sa 77:72. Šumadinci su imali šansu da slave i tada, u poslednji period su ušli sa prednošću od četiri poena, ali nisu izdržali.

– Oni se oslanjaju na strance. Tri Amerikanca su ključna, ali smo u Atini pokazali da imamo dovoljno dobru igru i recept da im se suprotstavimo. Iako smo izgubili u prvom međusobnom meču, odigrali smo dobar meč, sa dosta tranzicije. U tome tražimo šansu i u našem „Jezeru“, jer im takva naša igra ne odgovara – smatra Sava Lešić.

Igrajući u Atini, dobro su Kragujevčani zapamtili Erika Mekoluma, koji ih je sa 27 ubačenih poena gotovo sam pobedio.

– Bukvalno nas je rasturio. Zato će nam zadatak biti da njega svedemo na što manji broj poena. Od njega sve polazi, igraju često iz pik en rola, vole brzu igru. Takođe, moramo da pripazimo i na Uroša Duvnjaka, koji igra odlično poslednjih nekoliko sezona. Ni on ne sme da se razigra – ističe Lešić.

izvor: zurnal.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu