Kragujevčanima predstavljena knjiga „Put Sjevera“ Hrvoja Jurića - iKragujevac


Info
U Sportskom centru Iskra održana je promocija knjige „Put Sjevera“ autora Hrvoja Jurića, svetski poznatog ekstremnog avanturiste, fotografa, spisatelja koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda za najbrži krug oko sveta e-biciklom koji je prešao u samo 133 dana.

Tridesetsedmogodišnji Hrvoje Jurić rođen je u Đakovu, što će postati polazna tačka ovog svetskog putnika. Trinaest godina krstari na svom e-biciklu. U poslednje vreme bicikl je zamenio automobilom. Putuje u društvu dva psa i kaže odao se nomadskom načinu života. Čak dva puta, Hrvoje Jurić je išao u zimskim uslovima biciklom do samog severa Evrope, ucrtao je stazu za najpoznatiju planinarsku stazu u Hrvatskoj Via Adriatika.

U Kragujevcu zastaje na kratko, predstaljajući svoje knjige: Cestom leda do kraja sveta, Marijanov put,Put oko sveta, Put Sjevera. Knjige donose raskošne fotografije planete i mesta do kojih se dovezao, udahnuo ih i do kojih turisti obično ne dolaze.

Život na putu oko sveta prepun je avantura, prepun priča.

Pustolov, Hrvoje Jurić ne odustaje od prirode. Obišao je delove planete koji se ne mogu videti ni u putopisima ni reportažama. Na pitanje koji kraj ga je najviše očarao tvrdi da su to negostoljubivi delovi Britanske Kolumbije, Kanade, Rusije i posebno izdvaja naš Balkan koji ima sve na malom prostoru osim okeana.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu