Intenzivne pripreme za početak proizvodnje električnog automobila u Kragujevcu - iKragujevac


Info
U pogonima kragujevačke fabrike u toku su pripreme za proizvodnju novog električnog automobila.

Zaposleni su se nakon zimskog odmora vratili na posao, a njima su se priključili i radnici koji su bili privremeno radno angažovani u poljskoj fabrici automobila.

U Stelantisovoj fabrici u Kragujevcu trenutno radi oko 500 radnika i nešto više od 20 zaposlenih kojima je isteklo radno angažovanje u Poljskoj.

Predsednik Samostalnog sindikata kragujevačke fabrike automobila, Saša Đorđević smatra da su njihova iskustva značajna, jer su svi pogoni u sklopu Stelantis kompanije vezano za proizvodnju novog automobila trenutno par koraka ispred nas, ali ih, kako kaže, Kragujevac ubrzano stiže.

To je, ocenjuje Đorđević, najbolja potvrda i za ostalih 100 radnika koji trenutno rade u Trnavi, u Slovačkoj, da će se vratiti u kragujevački pogon. NJihov radni angažman ističe u julu, ali se njihov povratak, sukcesivno, očekuje i ranije.

Početkom ove godine, nastavljene su intenzivne pripremezlja početak proizvodnje novog električnog automobila, ali i stručne obuke za zaposlene u zemlji i inostranstvu.

Prema najavama, u trećem kvartalu ove godine očekuje se pokretanje serijske proizvodnje novog električnog automobila, upošljavnje kapaciteta i svih zaposlenih.

U međuvremenu se očekuje i zapošljavanje novih radnika. Zaposleni u kragujevačkoj fabrici, već godinu i po dana, nemaju plaćena odsustva kao što je to bio slučaj ranije, a naredni predah očekuju tokom letnjih meseci.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu