Rama: Srbi i Albanci imaju zajedničkog neprijatelja - iKragujevac


Politika

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da Srbija nije neprijatelj njegovoj zemlji već potencijalno veoma važan saveznik.

"Srbija nije naš neprijatelj. Srbija je potencijalno naš veoma važan saveznik, s kojom ćemo život ljudi, u Srbiji, Albaniji i regionu, učiniti mnogo boljim", rekao je Rama za televiziju N1.

Albanski premijer je rekao da je svog srpskog kolegu Aleksandra Vučića pozvao da dođe u Tiranu, i da je to rekao i na konferenciji za novinare i privatno.

"Može da dođe i kaže šta god želi u Tirani i niko se neće osetiti isprovocirano, niko neće osetiti ništa loše zato što nemamo potpunu usaglašenost oko ovog velikog pitanja. Istovremeno mi moramo da sarađujemo", rekao je on.

Rama je rekao da obe zemlje imaju zajedničkog neprijatelja - siromaštvo i nezaposlenost, kao i mnogo drugih stvari koje su nasleđe loših vlada iz prošlosti.

"Narodi traže odgovore. Fudbal postaje veliko pitanje kada su drugi problemi iza nas. Hajde da damo prosperitetnu budućnost našim narodima. Učinimo da prošlost ne utiče na našu bolju budućnost, a zajedno možemo imati bolju budućnost... Ne treba da budemo tako mali kao fudbalska lopta. Ona je previše mala. Svet je veliki, a fudbalska lopta je previše mala", rekao je Rama.

Rama boravi u Beogradu, gde je učestvovao na samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu