Članovi DSS predali svoje ostavke Stevanoviću - iKragujevac


Politika

Kao što je naš portal pre par dana nezvanično objavio danas se zvanično i dogodilo.Članovi Gradskog veća iz Demokratske stranke Srbije, Predrag Džajević i Rade Đorđević, podneli su gradonačelniku Veroljubu Stevanoviću ostavke.

Dosadašnji član Gradskog veća Predrag Džajević, koji je i predsednik Gradskog odbora DSS, kaže da ta stranka još uvek nije napustila vladajuću većinu u Skupštini grada Kragujevca, već da je povukla svoje predstavnike iz Gradskog veća, čekajući rasplet političke situacije, odnosno ishod započetih pregovora o formiranju nove skupštinske većine.

Povukli smo se iz čitave te priče, jer ma ko da formira novu skupštinsku većinu, mi ćemo morati da tražimo saglasnost centrale stranke ako želimo da uđemo u nju. Zato smo kolega Đorđević i ja gradonačelniku Stevanoviću podneli ostavku – objasnio je Džajević.

Kragujevačka Skupština ima ukupno 87 odbornika. Vlast u gradu ima URS sa 24 odbornika, uz podršku DSS sa pet, kao i LDP i SPO sa šest odbornika. Podršku im daje i 11 odbornika koji su nedavno izašli iz URS-a i formirali novu odborničku grupu “Pokret za naš grad Nebojša Zdravković.

U Skupštini Kragujevca ima i šest samostalnih odbornika – po dva iz JS i PUPS, koji podržavaju Veroljuba Stevanovića i dva nezavisna odbornika. U opoziciji su SNS sa 19 odbornika, SPS sa šest, DS ima 10 odbornika.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu