Krije imovinu - Slavica Đukić Dejanović - iKragujevac


Politika

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je ove godine krivičnu prijavu protiv deset funkcionera, među kojima je i ministarka zdravlja u tehničkoj vladi Slavica Đukić Dejanović zbog sumnje da Agenciji nije prijavila imovinu ili joj je dostavile lažne podatke.

Kako se navodi u saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije, deset krivičnih prijava rezultat su kontrole izveštaja o imovini i prihodima funkcionera.

Odeljenju za borbu protiv korupcije Republičkog javnog tužilaštva podneta je krivična prijava protiv Slavice Đukić Dejanović.

Član je Socijalističke partije Srbije od njenog osnivanja 1990. godine, u više navrata član Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS, predsednik Okružnog odbora SPS Šumadije od 2000. do 2007. godine i potpredsednik Glavnog odbora SPS 1996. godine i izabrana na istu funkciju na VII kongresu Socijalističke partije Srbije 2006. godine.

U tri mandata, bila je poslanik u Skupštini Republike Srbije i član Odbora za zdravlje, a od 2000. do 2006. godine, poslanik u Saveznom parlamentu SR Jugoslavije i Državne zajednice Srbija i Crna Gora. U prelaznoj vladi Skupštine Republike Srbije bila je ministar za brigu o porodici i član Interparlamentarne unije.

Nakon konstituisanja skupštine, 25. juna 2008. poslanici liste Za Evropsku Srbiju, koalicije SPS-PUPS-JS i poslanici manjina izabrali su Slavicu Đukić-Dejanović za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije.

Dana 5. aprila 2012. godine postaje vršilac dužnosti predsednika Republike Srbije, nakon što predsednik Boris Tadić podnosi ostavku, a na toj funkciji je bila do 31. maja 2012. godine, kada je Tomislav Nikolić, polaganjem zakletve, preuzeo dužnost predsednika Srbije. 

Republičkom javnom tužilaštvu i drugim nadležnim državnim organima podneto je i 15 izveštaja, zbog sumnje da su funkcioneri, čiji su izveštaji o imovini i prihodima bili predmet kontrole, izvršili drugo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti propisano Krivičnim zakonikom.

Agencija nije želela da objavi imena tih funkcionera, jer bi se time moglo ugroziti i otežati vođenje predistražnog, odnosno krivičnog postupka, navodi se u saopštenju.

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu