Čudo od deteta - Iskra Milenković - iKragujevac


Kultura

Jedanaestogodišnja Aranđelovčanka ima neverovatan muzički talenat, a problem sa vidom ne predstavlja joj prepreku da bude srećna i ostvaruje svoje snove.

Iskra svojim talentom oduševljava sve na takmičenjima. Do sada je osvajala samo 1. mesta, a takmičila se i u zemlji i inostranstvu. Profesorka klavira, Mila Lacković, koja od početka predano radi sa Iskrom ima mnogo razumevanja i truda i kaže da Iskru tek očekuju veliki uspesi, jer njen talenat nema granice. Vrlo je odana u onome što radi i to je prava retkost. Meni je muzika jedna od najvećih ljubavi. Klavir sam počela da sviram sa 3 godine i tako ga puno i zavolela, priča Iskra.

Iskra ima veliku podršku brata i sestre, kao i roditelja koji su veoma ponosni na nju. Već 6 gonina živi na relaciji Aranđelovac-Beograd, jer u Aranđelovcu pohađa osnovnu, a u Beogradu muzičku školu i ništa joj od toga ne pada teško. Iskra, Irina i Aljoša su prve bebe u Srbiji rođene odloženim porođajem. Iskra je rođena prva, 6 dana pre brata i sestre i na žalost cena te žrtve je njen problem sa vidom, ali to je ne remeti da zajedno sa svojom porodicom uživa u životu.

Iskra je 2 godine bila stipendista Delta Fondacije i to je bilo od velike pomoći roditeljima. Sada kada je stipendija istekla, nadaju se da će se pojaviti ljudi koji će deci sa velikim darom pomoći da ostvare svoje snove.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu