Predstavljanje romana „Strelci iz magle“ u SKC-u - iKragujevac


Kultura

Studentski kulturni centar Kragujevac predstaviće prvi roman iz svoje novopokrenute edicije „Novi koren“ – „Strelci iz magle“, autora Nikole Teofilovića, u sredu, 27. aprila, u 20 sati. 

Strelci iz magle su duhovita, ali istovremeno i potresna priča, zamišljena da kroz priču ispričanu za jedan dan, objasni život našeg junaka i stanje čitavog današnjeg društva. Nakon nameštenog mu skandala, a u očekivanju sudske presude, mladi profesor odlazi u svoje neimenovano selo na proslavu jubileja seoske škole koja više nema đaka. Bežeći od razobličenog i poseljačenog grada u selo pretvoreno u karikaturu, naš junak se bori sa životom, sa vlaškom magijom, sa teškom prošlošću i virtuelnom stvarnošću. 

Nikola Teofilović je rođen 1977. godine u Kragujevcu. Jedan od pokretača, autora i glumaca radio-pozorišta “DŽrtle frtle za Srbiju” od 1997-2003. Objavio je knjigu “Jeste li čitali Zaratustru u originalu”, koja je dobila nagradu “Čučkova knjiga” u Han Pijesku. Na konkursu za dramski tekst “Branislav Nušić” njegova drama “Poslednja želja Dragiše Nedovića” dobila je drugu nagradu.

 

Izvor: GTO „Kragujevac“

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu