SKC: Počinje festival "Zlatna kulisa" - iKragujevac


Kultura

Druga "Zlatna kulisa" biće održana od 10. do 13. marta 2016 u Kragujevcu, a pravo učešća na festivalu imaju amaterska pozorišta i neprofesionalne trupe iz Srbije i regiona.

Domaćin festivala, Akademsko pozorište SKC-a, ne nastupa na festivalu i to je još jedan značajan element koji ovu kulturnu manifestaciju izdvaja od ostalih.

"Zlatna kulisa" je jedini festival na kome o nagradama, pored stručnog žirija, odlučuje i žiri učesnika sastavljen od predstavnika svakog takmičarskog ansambla. Odluke žirija učesnika donose se većinom glasova, pri čemu nijedan član žirija ne može glasati za predstavu svog ansambla.

Umetnički direktor i selektor festivala je Miroslav Petrović, izvršni producent Nina Nedeljković, urednik amaterskih delatnosti Jelena Krstić, a direktor, glavni i odgovorni urednik Nada Marković.

Na ovogodišnjoj "Zlatnoj kulici" predstaviće se: Teatar Gimnazijalac iz Lebana sa predstavom "Autobiografija", Banjalučko studentsko pozorište - "Potop", Pozorište Kulturnog centra "Radoje Domanović" u Rači - "Galeb", Punk Freud, Beograd - "Volim te kao konja", Akademsko pozorište "Branko Krsmanović", Beograd - "Probni bal(k)on", Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra, Niš - "Mučenici" i Dramski amaterski studio Daske iz Laktaša sa predstavom "Creeps".
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu