Predstava "Labudovo jezero" sutra u Pozorištu za decu - iKragujevac


Kultura

U Pozorištu za decu Kragujevac, sutra 28. marta, u 12 časova će se igrati predstava "Labudovo jezero".

Može se slobodno reći da je predstava „Labudovo jezero“ ponos „ Pozorišta za decu“ , a o tome govore brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima. Kao zvanično najbolja predstava Srbije 2013.god. „Labudovo jezero“ je nosilac „GRAND PRIX-a“ na međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici i dečijem pozorišnom festivalu „Pozorište zvezdarište“ u Beogradu, osim glavne nagrade osvojene su i nagrada za najbolje estetsko-tehnološko rešenje lutaka, nagrada za kolektivno glumačko majstorstvo i nagradu za najbolju kreaciju lutaka.

Adaptaciju libreta, koreografiju i režiju radio je Todor Valov, scenografiju, lutke i kostim Stefanka Kjuvlijeva, izradu lutaka i dekora atelje prestoničkog lutkarskog teatra-Sofija. Korišćena je muzika Petra Iljiča Čajkovskog, a muzičku adaptaciju je radio Plamen Mirčev-Mirona.

Igraju:
Odeta, labud Odeta: Milica Redžić Vulević i Darija Nešić
Odilija, labud Odilija: Darija Nešić, Milica Redžić Vulević
Princ Zigfrid: Milomir Rakić
Demon Rotbart: Vladimir Đoković
Baron Rotbart: Vladimir Đoković i Milica Redžić Vulević
Dvorska luda: Miloš Milovanović
Kraljica: Dubravka Đorđević
Labudovi: Milica Redžić Vulević, Dubravka Đorđević, Nevena Brzaković
Ruska princeza: Dubravka Đorđević
Mađarska princeza: Darija Nešić
Napolitanska princeza: Milica Redžić Vulević
Španska princeza: Darija Nešić
Sila zla: Miloš Milovanović , Nevena Brzaković i Dubravka Đorđević
Sila dobra: Dubravka Đorđević, Milica Redžić Vulević
Lotos: Milomir Rakić i Vladimir Đoković

Sadržaj predstave:
Šetajući pokraj jezera princ Zigfrid vidi jato labudova, koje želi uloviti, ali princeza Odeta, koju je zli čarobnjak Rotbard pretvorio u labudicu, opčini princa svojim plesom i lepotom, te se oni zaljube. U tom trenutku se pojavljuje Rotbard i njegova kćer Odilija, koja je crni labud, negativna kopija Odete. Zigfrid naivno pomisli da je to njegova voljena, te s njom pleše i obećava joj večnu ljubav.. Shvativši šta je učinio, princ odlazi na obalu jezera i moli Odetu da mu oprosti. Ona mu oprašta, ali pojavljuje se Rotbard i započinje borbu sa princem. Princ Zigfrid, koji je oličenje dobra pobeđuje čarobnjaka i tako skida čini sa svoje voljene princeze Odete. Ovim se srećno završava ova lutkarska predstava gde su izvođači opremljeni živopisnim kostimima, a o siluetama i rešenju lutaka ne treba trošiti reči, već prepuštamo posetiocima da sami procene njihovu magičnost.

Predstava je namenjena deci uzrasta od 7+ godina.
Trajanje: 55 minuta.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu