"Božićna bajka" u Pozorištu za decu - iKragujevac


Kultura

U subotu, 20. decembra, u 19 časova, u Pozorištu za decu biće izvedena premijera predstave "Božićna bajka", Čarlsa Dikensa. Istog dana, u 12 časova, biće izvedena i pretpremijera. Prva repriza je u nedelju, 21. decembra, u 18 časova.

Ova dvojezična, multimedijalna predstava za decu i odrasle, u adaptaciji i režiji Aleksandra Dunđerovića, plod je saradnje Kolektiv teatra iz Engleske i Pozorišta za decu iz Kragujevca. U predstavi igra glumački ansambl Pozorišta za decu, a u glavnoj ulozi Skrudža pojavljuje se doajen srpskog glumišta Mirko Babić. Posebna atrakcija predstave je učešće engleske glumice iz Kolektiv teatra, Morin Brajan, koja će igrati naratora na engleskom jeziku. Morin je već učestvovala u Srbiji, u dva prethodna projekta Kolektiv teatra u saradnji sa Knjaževsko-srpskim teatrom u internacionalno nagrađivanim predstavama "Klub novi svetski poredak" i "Višnjik". Morin je 2009. godine na "Joakim festu" dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi "Višnjik".

Audio-vizuelni dizajn predstave je poveren jednoj od vodećih multimedijalnih grupa "Enciklo", pod vođstvom Mateje Ristića, doktoranta na multimedijalnim studijama UU u Beogradu, a njegov saradnik je Vuk Spasić, master Muzike u medijima. Projekat je urađen i u saradnji sa decom iz dečijeg Dramskog studija Doma omladine, pod vođstvom Đorđa Đokovića, koji takođe glumi u predstavi. Deca iz dramskog studija zajedno sa Morin Brajen pevaju poznate Božićne pesme na engleskom jeziku.
Predstava će se igrati i u januaru u Pozorištu za decu, a najavljena je turneja po gradovima Srbije: Niš, Beograd, Novi Sad, Kruševac, Kraljevo...

Cena ulaznice je sto dinara, a Pozorište za decu je odlučilo da ukupan prihod od prodaje ulaznica za subotnje termine bude namenjen Centru za razvoj usluga socijalne zaštite "Kneginja Ljubica". 

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu