Popularna književnica Soe Valdes u Narodnoj biblioteci - iKragujevac


Kultura

U Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić“, sutra od 19 sati, kubanska književnica Soe Valdes, će predstaviti svoj roman "Žena koja plače“, o fatalnoj ljubavi Pabla Pikasa i Dore Mar.

Soe Valdes je rođena 1959. godine u Havani. Filološkinja po struci, između 1983. i 1988. godine radila je pri Unesku u Odeljenju za kulturu kubanske misije u Parizu.

Godine 1988. vratila se na Kubu, gde je učestvovala u slikarskom pokretu u Havani, a radila je kao scenaristkinja i bila zamenica direktora časopisa Sine Kubano.

Subota, 20. septembar, rezervisana je za čitaoce u Kragujevcu. Predstavljanje knjige "Žena koja plače“ će biti od 19 sati u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić“.

Njena dela nailaze na izvanredan prijem kod kritičara i čitalaca, a prevedena su na preko trideset jezika.

Kroz nesvakidašnju pripovest o životu Dore Mar, autorka će sve obožavaoce voditi od okruženja pokreta koji je snažno obeležio tridesete godine do venecijanskih kanala i ulica u kojima je Dora provela poslednje dane u javnosti. Između prizora Kastrove Kube i pariskog egzila, Soe do tančina opisuje veličanstvene nadrealističke fotografije Dore Mar i slikovito predočava vrline i mane jednog od najvećih genija svih vremena, Pabla Pikasa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu