Kako ukloniti ogrebotine sa ekrana smartfona - iKragujevac


IT

Ukoliko ne koristite zaštitne folije, pre ili kasnije ekran na dodir će dobiti po neku ogrebotinu usled korišćenja. Umesto zamene ekrana pokušajte na neki od sledećih načina.

Pre svega isključite telefon i nemojte ga puniti dok se bavite saniranjem ogrebotina.

Pasta za zube

Istisnite malo paste za zube (veličine zrna graška) na mekanu, ili mikrofiber krpu i nežnim, kružnim pokretima, bez previše pritiska, prelazite preko mesta na kojem su se pojavile sitne ogrebotine. Ukoliko se ogrebotine vide i dalje ponovite postupak. Nakon što završite sa procedurom očistite displej vlažnom krpom i uklonite višak paste.

Paste za uklanjanje automobilskih ogrebotina

Viđamo ih na TV prodaji i mogu se kupiti u bilo kojoj prodavnici auto kozmetike. Nisu skupe, a lako se nanose (mekom krpom) na displej telefona, takođe kružnim poketima, i mogu značajno da redukuju dubinu i broj ogrebotina.

Soda bikarbona

Pomeštajte sodu bikarbonu i vodu u sledećoj razmeri: dve trećine sode bikarbone i jednu trećinu vode. Mešajte dok se ne formira gusta pasta. Mekom krpom zrno paste nanesite na displej telefona i kruižnim pokretima prelazite preko ogrebotina. Višak paste skinite vlažnom krpom i ispolirajte displej.

Puder za bebe

Funkcioniše na isti način kao i soda bikarbona, ali je nežniji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu