Najveći lavirint na Balkanu u srcu Šumadije - iKragujevac


Zabava
Poslednjih godina u srcu Šumadije, u Batočini, gradi jedan od najsavremenijih zabavnih parkova i, svakako, najveći lavirint u ovom delu Evrope, sa najraznovrsnijim sadržajem za igru i zabavu dece, ali i odraslih.

Sa magistralnog puta koji spaja nekadašnju srpsku prestonicu sa Koridorom 10 već se jasno vide konture zabavnog parka na čijem ulazu superiorno dominira replika džinovskog Transformersa visokog deset metara. Ova skulptura predstavlja ulazak u gradilište zabavnog parka "Bora lavirint" koji se prostire na fantastičnih 2,7 hektara. Do svečanog otvaranja koje je predviđeno za 9.april 2022. godine u funkciju će potpuno biti stavljen najveći lavirint u ovom delu Evrope površine 7000 kvadratnih metara, sa ukupno 3,5 kilometara staza, šest mostova i kulom osmatračnicom. Takođe, ponudu zabavnih sadržaja upotpuniće najveća trampolina (1800 m²) i mini golf tereni (1200 m²).

20210625_113253 (1).jpg

 

Lavirint predstavlja centralni deo zabavnog komleksa "Bora Lavirint". Svojom površinom i dužinom izlazne staze svrstava se u jedan od najvećih lavirinata Evrope. Pažljivo osmišljen i dizajniran. U samom srcu Srbije, jedini na Balkanu ove veličine, treći po veličini u svetu, nalazi se naš Bora Lavirint od žive ograde koji će biti dobar izazov za naše malo starije mališane i roditelje.

Ako volite avanturu, izazov i iščekivanje onda je naš zeleni lavirint najbolji izazov za vas! Staza lavirinta se proteže u dužini od 3,5 km, prolazi ispod 6 mostova različitih boja i grana se u bezbroj mogućnosti koje su odlična zabava za sve koji vole neizvesnost, istraživanje i poseduju avanturistički duh. S obzirom na to da će istraživanje u potpunosti zavisiti od vašeg snalaženja u prostoru, vreme koje je potrebno da se lavirint prođe je potpuno individualno. Oni snalažljivi mogu to učiniti za maksimalno par sati, a oni koji se ne snalaze tako dobro će imati pomoć našeg Bora vodiča koji se nalazi na kuli visokoj 10m u samom centru lavirinta i koji će vam u svakom trenutku pomoći da lakše dođete do svog cilja. Ovaj vid zabave je naročito dobar za sve one koji uživaju u pešačenju i aktivnom odmoru.

Mario Badjuk

Foto: Promo

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu