Neša Bridžis: “ Do sada sam održao preko 2300 nastupa!” - iKragujevac


Zabava
Jedan od najpopularnijih stand up komičara na Balkanu, majstor imitacije i odličan improvizator, Novosađanin – Nenad Danilović poznatiji kao Neša Bridžis, u dosadašnjoj karijeri održao je preko 2000 nastupa, učesnik je mnogih velikih festivala i TV šou emisija. Ljudi vole da kažu da posle njegovog nastupa nijedan čovek ne izlazi bez osmeha, koji se ne završi tu, već ga posle i kući ponesu.Prd subotnji nastup u Kragujevcu, poznati komičar oglasio se putem našeg portal svojojpublici u šumadijskoj prestonici

Kako je Nenad Danilović postao Neša Bridžis?

-Neša Bridžis je nastao pesmom "Ej Riki Martine". Tačnije, internom šalom 1999. god. Napisana je u vojci , na straži , a bila je spakovana u novčaniku,čitavu jednu godinu nakon vojske. Moj prijatelj Bata kaskader je prepoznao ideju za pesmu i spot i napravili smo internu šalu izmedju mene i njega...Nije bilo youtuba , ni interneta , pa je ta kasetica stajala u fioci kod Bate. Pojavom youtuba, Batica je to okačio i za manje od nedelju dana smo imali milion pregleda...Potpisao me je kao Neša Bridzžis...U fazonu: piči to veruj mi, daleko će se čuti. Sve ostalo je istorija.

Kako ste se odlučili za stendap?

-Ideja da se bavim standup komedijom je došla tek kasnije. Nisam znao da se to tako zove, znao sam samo da ja to oduvek mogu..Počelo je za stolom, za društvo, kasnije sam stao na scenu. Prvo kod Ognjena Amidzića u njegovim počecima, a zatim pre 13 godina na večeri otvorenog mikrofona gde sam osvojio treće mesto..Zatim sam počeo da se ostvarujem i profesionalno se bavim ovom formom zabave kao jedan od pionira standup scene u Srbiji.

Koliko je teško u današnje vreme biti komičar i gledati stvari sa
pozitivne strane?

-Danas nam je potrebno humora , više nego ikada. Biti komičar u Srbiji , koja ima toliko materijala vezano za naš mentalitet, politiku, situaciju, ljude – zapravo je veoma lako. Teško je kada se ne nastupa. Mi smo narod koji je prošao (da se tako izrazim) sito i rešeto kroz vekove. Kao takvi, veoma smo žilavi i volimo da se šalimo na račun svih, pre svega na račun nas samih. Imamo jedinstven i poseban humor koji nam je jako puno pomagao i dan-danas nam pomaže. Takav smo narod, duhovit..

Po čemu pamtite prvi nastup?

-Prvi nastup pamtim po jakoj dijareji od treme..Umalo se ne overih na sred scene..

Koliko ste, ako vodite evidenciju, nastupa održali do sada?

-Do sada mislim preko 2300 nastupa, računam profi karijeru..

Obišli ste celu Srbiju, u mnogim gradovima I više puta, gde vas publika uvek iznenadi?

Da budem iskren..Zavisi od mesta do mesta..Negde su otvoreniji,negde su rezervisaniji..Negde su uplašeni čak, da ih ne isprozivam nešto , pa neće u prvi red.. Manje više su uvek dobri svuda. Nekom treba manje, a nekome duže da se opustimo..

Koje aktuelne teme najviše privlače gledaoce?

-Lično volim da pričam o ljudima,njihovim iskustvima,karakterima...Jednostavno volim da se bavim životnim pričama svakog specifičnog  pojedinca...

Koju svoju osobinu najviše volite?

-Mislim da je to tvrdoglavost koja mi nikada nije dala da odustanem..

Šta je potrebno za jednog kvalitetnog stendap komičara?

Ne volim " šablon komičare " koji napamet uče svoj tekst. Smatram da se tu gubi spontanost..Iskrenost , talenat, pa ostalo neki temeljac je za kasnije..

Obišli ste i veći deo sveta, gde je publika najtoplija?

Uvek je publika najtoplija kada ste kod kuće. Ali nekako napravim tako da se na mojim nastupima svako oseća kao za stolom kod kuće da sedimo..Pa je nekako uvek atmosfera kao u domu svome. Naravno i publika mora da napravi da se i ja tako osećam. I TAKO nam je onda toplo svima..

Majstor ste imitacija, koja Vam je omiljena?

Omiljena imitacija. Pokojni folk pevač Milan Babić..

Zapisano je da možete da gvorite osam sati bez pauze, planirate li da nadmašite taj vremenski rok?

-Možda i više.. Nisam probao nikada , ali znam da ću jednoga dana odraditi maraton i ući u istoriju kao čovek koji je 10 sati pričao svoj materijal koji nikada nije zapisao..

Autor: Mario Badjuk

Photo by :memoworkshop :) 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu