Kako se oporaviti od neuzvraćene ljubavi? - iKragujevac


Zabava

Zaljubili ste se „do koske“, ali s njegove strane nema puno interesovanja. Odbijanje može biti jedno od najbolnijih iskustava koje ljudi mogu doživeti u svom životu, a posebno nije lako boriti se sa osećajem zaljubljenosti prema osobi koja ne želi ništa sa vama.

 Evo nekoliko načina koji će vam pomoći da se oporavite i što pre prevazićete bol i zaljubljenost u pogrešnu osobu.

1. Prekinite kontakt

Obrišite ga sa društvenih mreža, obrišite prepiske, slike, ma sve. Biće vam teško, ali svaki put kada vam se pojavi njegova slika u News Feedu vaša nada se ponovo budi i postaje ujedno i vaš najveći neprijatelj.

2. Dajte sebi vremena

Prestanite da analizirate previše. Shvatili ste da u vezi ne možete biti, ali ako ćete nastaviti da se družite pustite prvo da prođe neko vreme.

3. Volite sebe

Tek onda kada prihvatite sebe, naučite kako da poštujete sebe i da, volite sebe možete naći mir. Ako to ne uradite, osećaj odbijanja će u vama izazivati nemir, anksioznost i gubitak samopouzdanja.

4. Iskrena osećanja

Slobodno dajte sebi vremena da budete tužni. A onda nastavite dalje.

5. Budite kreativni

Napišite pesmu, mnogo pesama. To će vam pomoći da bol pretvorite u nešto kreativno.

7. Fokusirajte se na sebe

Razvijajte sebe i postanite ono što vi želite, a ne ono zbog čega se trenutno ne uklapate u njegova očekivanja. Da li je to teretena, učenje novog jezika, promena frizure, razmišljajte šta je ono što želite da promenite, ostvarite i tako nadogradite sebe.

8. Ponovo se zaljubite

Zaljubite se u nekog drugog. Izlazite što češće sa prijateljima i upoznajte nove ljude. Nema ničeg uzbudljivijeg od toga da se zaljubite u neku novu osobu. Zaboravićete brzo osobu u koju ste pre toga bili zaljubljeni. Sledeći korak je da ne dozvolite sebi neuzvraćenu ljubav, dakle ne zaljubljujte se dok ne vidite da li je to obostrano. Bez izuzetaka! 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu