Hitna pomoć: Obavljeno 29 terena u protekla 24 sata - iKragujevac


Vesti

Ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZUM) Kragujevac bila je izuzetno aktivna u protekla 24 sata, obavivši ukupno 29 terenskih intervencija. Od tog broja, 19 terena obavljeno je tokom dnevnih sati, dok su preostalih 10 intervencija realizovane tokom noći.

U istom periodu, u ambulanti je zabeleženo 79 pregleda odraslih pacijenata, od čega je 16 pregleda obavljeno tokom dana, dok je tokom noći zabeleženo čak 63 pregleda.

Među izvršenim intervencijama na javnim mestima, evidentirano je ukupno 12 slučajeva.

Analiza pacijenata pokazuje različite medicinske potrebe tokom dana i noći. Tokom dnevnih sati, najčešći problemi pacijenata su visoki i niski krvni pritisak, nesvestica i bol u grudima. S druge strane, tokom noćnih intervencija, dominantni su bili pacijenti sa visokim krvnim pritiskom, oboleli od karcinoma i astmatičari.

Hitna medicinska pomoć od izuzetnog je značaja za brzu i efikasnu reakciju u hitnim situacijama, te su timovi ZUM-a Kragujevac, svojom predanošću i profesionalizmom, ponovo pokazali svoju neprocenjivu ulogu u zaštiti zdravlja i spašavanju života građana.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu