Intenzivna aktivnost JKP Šumadija Kragujevac: Održavanje komunalne infrastrukture u punom jeku - iKragujevac


Vesti

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća Šumadija Kragujevac nastavljaju sa održavanjem komunalne infrastrukture na teritoriji grada, u skladu sa Programom održavanja komunalne infrastrukture. Današnji radni raspored obuhvata niz aktivnosti koje imaju za cilj poboljšanje kvaliteta života građana i unapređenje opšteg izgleda grada.

Jedna od ključnih aktivnosti je asfaltiranje udarnih rupa u nekoliko kritičnih ulica širom grada. Ulice Luja Pastera, Dušana Jovanovića (u okviru MZ Vašarište), Sretenjskog ustava, Drvarska, Kneza Danila i Jefimijina (u okviru MZ Stara radnička kolonija) biće obuhvaćene ovim radovima, čime će se poboljšati bezbednost saobraćaja i olakšati prolazak vozila.

Takođe, u Ulici Dragoljuba Milovanovića Bene od Durmitorske do Kopaoničke ulice (u okviru MZ 21. oktobar) i delu Kopitareve ulice (u okviru MZ Vašarište) vrši se priprema za asfaltiranje, što će doprineti boljem stanju puteva u ovim delovima grada.

U cilju unapređenja javnog prevoza, planirana je izrada autobuskog stajališta u Gornjomilanovačkoj ulici (u okviru MZ Šumarice) i izrada okretnice za javni gradski prevoz na teritoriji MZ Ždraljica.

Pored toga, radi se na uređenju atarskih puteva na teritoriji MZ Jovanovac, nasipanju kamenim materijalom i valjanju ulica na teritoriji MZ Veliki Šenj, kao i obeležavanju horizontalne signalizacije, posebno pešačkih prelaza u zoni OŠ "Dragiša Mihajlović" i OŠ "Živadinka Divac" (u okviru MZ Stanovo).

Važan deo aktivnosti je i održavanje javne higijene, koje obuhvata ručno čišćenje i pročišćavanje pešačkih staza, trotoara i platoa, sakupljanje papira sa javnih površina, mašinsko čišćenje saobraćajnica, kao i noćno pranje ulica.

Dodatne aktivnosti uključuju dnevno pranje Ulice Kraljevačkog bataljona (u okviru MZ Stanovo), krčenje vegetacije pored lokalnih puteva na teritoriji MZ Velike Pčelice, košenje uređenih zelenih površina na teritoriji MZ Lepenica, MZ Erdoglija, MZ Palilule i MZ Pivara, kao i u Ulici Slobode (u okviru MZ 1. maj).

Kako bi se osigurala bezbednost građana, vrši se zamena svetiljki javnog osvetljenja koje nisu u funkciji na teritoriji MZ Aerodrom, MZ Resnik i MZ Jarušice, kao i otklanjanje kvarova na mreži javnog osvetljenja na teritoriji Grada.

Ove aktivnosti predstavljaju samo deo šireg plana održavanja komunalne infrastrukture koji se kontinuirano sprovodi na teritoriji Grada Kragujevca, sa ciljem poboljšanja kvaliteta života građana i stvaranja uređenijeg i funkcionalnijeg grada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu