Bojana Simonović izabrana za predsednika Osnovnog suda u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Visoki savet sudstva izabrao je Bojanu Simonović kao novu predsednicu Osnovnog suda u ovom gradu. Simonovićeva, koja je rođena 1985. godine, ima bogato iskustvo u pravosudnom radu i predstavlja vrednog člana pravne zajednice.

Sa osmoro kandidata na stolu, Visoki savet sudstva pažljivo je procenjivao svaki profil, te se na kraju opredelio za Simonovićevu kao najbolji izbor za vođenje Osnovnog suda u Kragujevcu.

Bojana Simonović potiče iz Kragujevca, gde je završila Pravni fakultet. Njeno profesionalno putovanje započelo je kao pripravnik u Osnovnom sudu, gde je stekla neprocenjivo iskustvo radeći u građanskom odeljenju. Nakon toga, Simonovićeva je 2019. godine zvanično zasnovala radni odnos, što je predstavljalo ključnu tačku u njenoj karijeri.

Napredak Bojane Simonović do pozicije predsednice Osnovnog suda u Kragujevcu svedoči o njenom profesionalizmu, posvećenosti i veštinama vođenja. Ova odluka Visokog saveta sudstva predstavlja priznanje njenog rada i doprinosa pravosuđu.

Podsetimo se da je konkurs za predsednike Osnovnog, Prekršajnog, Višeg i Privrednog suda u Kragujevcu završen 2. oktobra prošle godine, a imenovanje Bojane Simonović kao predsednice Osnovnog suda označava početak nove ere u pravosudnom sistemu grada.

Nadamo se da će Bojana Simonović svojim vođstvom unaprediti rad Osnovnog suda u Kragujevcu i doprineti efikasnosti pravde u lokalnoj zajednici. Svi očekujemo da će njen mandat biti obeležen poštovanjem zakona, integritetom i pravičnošću prema svim građanima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu