JKP Šumadija nastavlja da radi i danas na komunalnoj infrastrukturi u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac, u skladu sa Programom održavanja komunalne infrastrukture, aktivno je angažovano na teritoriji grada radi poboljšanja kvaliteta života građana. U četvrtak, 4. aprila, timovi radnika su fokusirani na različite projekte širom grada, koji obuhvataju širok spektar radova.

Jedan od prioriteta jeste asfaltiranje udarnih rupa u Ulici Starine Novaka, što će doprineti bezbednosti saobraćaja i olakšati svakodnevnu vožnju u tom delu grada, posebno u MZ Stara radnička kolonija. Takođe, pripreme su u toku za asfaltiranje dela Ulice Dragoljuba Milovanovića Bene od Durmitorske do Kopaoničke ulice, kao i dela Kopitareve ulice u MZ Vašarište, što će značajno unaprediti infrastrukturu i izgled ovih ulica.

U ruralnim delovima grada, fokus je na uređenju atarskih puteva na teritoriji MZ Jovanovac, kao i na nasipanju puteva kamenim materijalom i valjanju u MZ Veliki Šenj, što će omogućiti lakši pristup poljoprivrednim površinama.

Uz to, radi se na poboljšanju bezbednosti pešaka i vozača, pa su u planu radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije, kao i popravka i postavljanje vertikalne signalizacije na teritoriji MZ Centar grada, MZ Bubanj i MZ Erdoglija.

Nadalje, čišćenje javnih površina je takođe deo aktivnosti, sa ručnim čišćenjem i mašinskim pranjem saobraćajnica, kao i noćnim pranjem ulica, u skladu sa Programom održavanja javne higijene. Takođe, timovi su angažovani na krošnji vegetacije pored lokalnih puteva u MZ Velike Pčelice i na orezivanju drvoreda u MZ Bubanj i MZ 1. maj.

Ove aktivnosti doprinose funkcionalnosti i estetici grada Kragujevca, unapređujući kvalitet života građana i stvarajući prijatnije okruženje za sve koji u njemu žive i borave. Uz kontinuirane napore javnih službi, očekuje se dalje poboljšanje infrastrukture i komunalnih usluga širom grada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu