Grad Kragujevac dobio 7,6 miliona dinara za sufinansiranje pronatalitetnih mera i projekata - iKragujevac


Vesti

Za sufinansiranje pronatalitetnih mera i projekata Grad Kragujevac je od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju dobio 7,6 miliona dinara koje je ove godine opredelio za rekonstrukciju i adaptaciju vrtića Crvenkapa PU Nada Naumović. Ugovor je u ime grada uručen dr Gordani Damnjanović, pomoćniku gradonačelnika za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ljudska i manjinska prava, a uručila je ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić. Uručenju u Beogradu prisustvovala je Jelena N. Pavić, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Grad Kragujevac je peti put za redom dobio finansijska sredstva resornog Ministarstva, a ove godine opredeljena su za rekonstrukciju i adaptaciju vrtića Crvenkapa PU Nada Naumović u kojem je nedavno izbio požar, kazala je dr Damnjanović i izrazila zahvalnost za saradnju i podršku Ministarstva ističući da su sredstva od velikog značaja jer će radovi na jednom od većih gradskih vrtića otpočeti vrlo brzo. Dr Damnjanović je podsetila da je prošle godine zajedničkim sredstvima adaptiran vrtić Švrća PU Đurđevdan i kupljena medicinska oprema za Centralnu citološku laboratoriju za skrining na karcinom grlića materice Doma zdravlja Kragujevac.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju za sufinansiranje 68 lokalnih samouprava ove godine izdvojilo je 400 miliona dinara. Cilj Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, kako je rečeno prilikom uručenja, jeste da do 2027. godine podrži sve gradove i opštine radi jačanja lokalne pronatalitetne politike.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu