Nikola Dašić kandidat za gradonačelnika Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Predsednik Privremenog organa grada i gradonačelnik u prethodnom mandatu, Nikola Dašić kandidat je za prvog čoveka Kragujevca, na prvoj sednici Skupštine grada, sazvanoj po hitnom postupku.

Dašiću će ovo biti drugi mandat na mestu gradonačelnika.

Za zamenika gradonačelnika predložen je Dejan Ružić, član komisije Privremenog organa grada Kragujevca i načelnik Gradske uprave za razvoj i investicije, a za zamenika predsednika gradskog parlamenta Anđelka Stojković, koja je tu funkciju obavljala i u prethodnom sazivu.

Za član Gradskog veća za finansije kandidat je Nenad Stanišić, za komunalnu delatnost Maja Angelovska, za ravnomerni i održiv razvoj sela i grada Snežana Katić, za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Jelena Pavić, za obrazovanje Dušan Aleksić, za kulturu Ana Jelić, za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković, za privredu Radomir Erić, za unapređenje i zaštitu životne sredine Stefan Nikezić i za sport Predrag Stevović.

Za člana Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima biće predložen Aleksandar Milošević, koji trenutno obavlja funkciju državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.

Šef kabineta gradonačelnika do septembra prošle godine, Aleksandar Lazović je šef Odborničke grupe Srpska napredne stranke.

Član Gradskog veća za investicije u prethodnom sazivu Danka Andonovski biće šef Kabineta gradonačelnika.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu