Skupština Kragujevca biraće gradonačelnika u utorak, 12. marta - iKragujevac


Vesti

Skupština grada Kragujevca zakazana je za utorak, 12. marta, s početkom u 14 sati. Glavna tačka dnevnog reda biće izbor novog gradonačelnika, a trenutni kandidat za ovu funkciju jeste Nikola Dašić, koji je već obavljao ovu dužnost u prethodnom mandatu.

Nikola Dašić, član Srpske napredne stranke koja je na vlasti u Kragujevcu, predstavljen je kao kandidat za gradonačelnika na skorašnjim lokalnim izborima. Njegova kandidatura dobila je široku podršku unutar stranke, a sada će biti podvrgnuta glasanju u Skupštini grada.

Podsećamo da rok za izbor novog gradonačelnika Kragujevca ističe u sredu, 13. marta, tačno u ponoć. Stoga se očekuje da će Skupština u utorak izabrati novog gradonačelnika kako bi se osigurala kontinuitet rada gradske uprave.

Ovaj izbor nosi sa sobom veliku odgovornost s obzirom na značaj funkcije gradonačelnika i uticaj koji ima na život građana Kragujevca. Građani s nestrpljenjem iščekuju rezultate izbora, dok politička scena grada pažljivo prati dešavanja u Skupštini.

Svi zainteresovani građani mogu pratiti dešavanja na sednici Skupštine putem dostupnih medijskih izveštaja i online prenosa.

Nakon izbora novog gradonačelnika, očekuje se da će se pristupiti formiranju novog gradskog rukovodstva i definisanju prioriteta za naredni period, kako bi se grad kontinuirano razvijao i unapređivao.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu