Na putu Kragujevac - Jagodina policija oduzela automobil od vozača - iKragujevac


Vesti
U zoni škole u selu Bunar, duž puta Kragujevac-Jagodina, policija je sprovela akciju zaustavljanja vozila zbog prekoračenja brzine, što je rezultiralo privremenim oduzimanjem automobila od vozača zbog prethodnih prekršaja.


Vozač, muškarac star 57 godina, upravljao je automobilom „Folksvagen Pasat“. Prema saopštenju policije, u prethodne dve godine ovaj vozač bio je pravosnažno osuđen zbog kršenja propisa o vožnji u vreme kada mu je bilo zabranjeno upravljanje vozilom, kao i zbog nepropisnog prevoza dece.

U skladu sa novim merama iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, vozilo je privremeno oduzeto od vozača koji su u prethodne dve godine pravosnažno osuđeni za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Protiv ovog vozača podneta je prekršajna prijava, a on će se suočiti sa postupkom pred Prekršajnim sudom, prema saopštenju Policijske uprave Jagodine.

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva gde je saobraćajna policija primenila novu meru oduzimanja vozila od počinilaca težih prekršaja. Načelnik Uprave saobraćajne policije, Slaviša Lakićević, izjavio je za RTS da je u proteklih šest dana privremeno oduzeto osam vozila od počinilaca težih prekršaja.

Podsetimo, nedavno je saobraćajna policija u Leskovcu privremeno oduzela vozilo „Folksvagen Pasat“ od vozača starog 61 godinu, nakon što je odbio da se podvrgne alkotestiranju. Ovo je bio prvi slučaj primene nove mere oduzimanja vozila u tom gradu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu