Vučić: Penzionerima po 20.000 dinara, sa trgovcima postignut dogovor o nižoj ceni 20 proizvoda - iKragujevac


Vesti
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je dobre vesti za građane Srbije.

Naime, na sastanku u Vladi Srbije sa predstavnicima maloprodajnih lanaca dogovoreno je da cene određenih namirnica budu smanjene. Osim toga, najavio je i novu pomoć za najstarije građane.

"Čestitam našim košarkašima na veličanstvenom uspehu", rekao je Vučić na početku obraćanja javnosti u Srbiji.

"Prava dobra vest za građane je da imamo neuporedivo bolje stanje u budžetu nego što smo planirali. U prvom delu 3. kvartala verujemo da ćemo uspeti do stope rasta BDP-a veće od 2,5 odsto, uprkos lošijem poočetku godine, što će nam smanjiti stopu javnog duga na kraju godine i da u tome budemo ispred mnogih zemalja", rekao je Vučić.

"Minimalna zarada biće 402 evra, što je najviše u istoriji, stopa nezaposlenosti je 9,2, odsto, najniža u istoriji", dodao je.

"Kao što znate, povećavamo penzije od 1. oktobra 5,5 odsto, ali doneli smo odluku da između 25. novembra i 5. decembra isplatimo po 20.000 svakom penzioneru", najavio je Vučić dodavši da je to ogroman novac. "Mislim da će to posebno obradovati penzionere sa minimalnim primanjima, nekima je to polovina, nekima četvrtina, to je ogroman novac", rekao je Vučić i dodao da treba da se zna da je to 285 milona evra trošak za državu.



"Bićemo ubedljivo najjači po nivou investicija u regionu Zapadnog Balkana", rekao je predsednik Srbije.

"U svim lancima ćete videti proizvode označene sa 'Bolja cena' čije će cene biti snižene", kazao je. "Od iduće srede u svim lancima ćete videti ovakve proizvode. Spremili smo i cene u regionu zbog laži mnogih da su naše visoke. Ne postoji niko u regionu ko ima cenu hleba kao našu. Redovna cena pilećeg parizera je 399 a biće 259 dinara, jogurt 164 dinara a biće 134. Deteržent za pranje suđa, nova cena 69 dinara, špagete će biti 49 dinara, dugotrajno mleko koštaće 95 dinara. Ovo je naš način da pokažemo koliko brinemo za ljude. Cena jabukovog soka 120 biće 80, krompir 99 a moći ćete ga naći za 60 dinara, imaćete domaći začin od 70 za 50 dinara, šampon za bebe od 107 dinara 69,9 dinara, što je važno za roditelje, a kafa 100 grama od 130,99 biće 89,99 dinara", najavio je Vučić.

"Ovo je veliki rezultat, vama hvala na trudu. Postojaće ljudi koji će sve da obesmišljavaju, ali njima je sve smešno i oni su sve velike projekte obesmišljavali... ali ja sam veoma ponosan, a nama ostaje da radimo da ugovorima o slobodnoj trgovini sa mnogim svetskim zemljama", ističe predsednik Srbije, te dodaje da je poseta premijerke Ane Brnabić Koreji veoma značajna.

"Kod nas kažete da je nafta skuplja, ali ne kažete da su struja i hleb najjefitniji u Evropi", rekao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu