Srbijo, uspeli smo! Prikupljen novac za Anino lečenje! Emotivne reči brata poruka su za sve nas - iKragujevac


Vesti
Srbijo, uspeli smo! Novac za lečenje Ane Miletić, koja hitno mora da primi terapiju u Japanu, je prikupljen!


Zahvaljujući velikom broju dobrih ljudi, najpre iz Kragujevca, ali i iz cele Srbije, pa i iz inostranstva (velika podrška stizala iz Švajcarske, Norveške, Republike Srpske, Nemačke), koji su se uključili u ovu borbu sa vremenom i novcem, uspeli smo da prebacimo 400.000 evra koliko je potrebno za njenu terapiju u Japanu, poručila je njena porodica.

- Kada svi izraze empatiju, pomognu, kad se udružimo, vidite da i nemoguća misija postaje izvodljiva za tako kratak vremenski period - rekao je Đorđe Bojović, Anin brat, kada je sinoć tokom humanitarne vaterpolo utakmice pred medijima javno objavio da je novac prikupljen.

Ovim je Ana dobila samo prvu rundu svoje bitke. Sada sledi ona ništa manje značajna, a to je da se obezbedi što je moguće raniji odlazak na kliniku u Japan, obavljanje brojnih složenih viznih i medicinskih formalnosti koje se moraju rešiti pre polaska, a koji takođe uzimaju vreme.

Ova lepa žena do nedavno je bila potpuno zdrava. Kako je za naš portal ispričao Anin brat Đorđe Bojović, Ana je vodila zdrav život i nikada nije imala nikakve zdravstvene probleme. Vest o opakoj bolesti sve ih je zatekla, a šok i dalje traje.

- Dva dana je imala jaku glavobolju koja se povlačila na analgetike. Pre toga je isto imala neke manje glavobolje, ali za to nije imala potrebu ni da popije lek. Posle ta dva dana jake glavobolje, javila mi se, pošto radim u Kliničkom centru. Odveo sam je u ponedeljak, 13. juna kod neurologa koji joj je snimio glavu. Ustanovljen je tumor. Iste nedelje, u četvrtak, ona je već operisana na neurohiruškoj klinici u Beogradu. Dvadesetak dana nakon toga smo dobili nalaz koji je ukazao da je to najzloćudniji tumor mozga koji uopšte postoji, sa izuzetno lošom prognozom, sa jako kratkim vremenom koje imamo. Iznenađeni i u bunilu zbog toga, mi smo pokušali da dođemo do nekih informacija šta možemo dalje. U Srbiji nam je rečeno da nakon operacije imamo na raspolaganju samo zračnu i hemio terapiju - objašnjava Đorđe.

Saznanje za novu spasonosnu terapiju koja se nedavno pojavila u Japanu, Aninoj porodici, kao i njoj, ulilo je novu nadu. Ali, Ana ovaj lek mora da primi pre nego što dođe do pogoršanja.

Ana, srećno, svi smo uz tebe!

ana1-830x0 (1).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu