Blokada iz centra Kragujevca preselila se na put za Topolu: BLOKADA u Desimirovcu - iKragujevac


Vesti
Poljoprivrednici koji su dva dana držali blokadu centra Kragujevca oko ponoći počeli su da se vraćaju na „početni položaj” u selu Desimirovcu odakle su jutros blokirali putni pravac ka Topoli.



Nezadovoljni poljorivrednici iz Desimirovca, Lužnica, Cerovca i Krčmara traktorima i mehanizacijom blokirali su tokom vikenda centra Kragujevca, Ulicu Zorana Đinđića. Njih su danas u Kragujevcu obišli aktivisti SEOS-a Ljiiljana Bracović i Miladin Ševarlić i pružili im podršku.

Juče od podneva u Batočini kod restorana „Kapija Šumadije” je 50 poljoprivrednika iz Batočine, Lapova i Rače, koji su juče odrganizovali jednočasovnu blokadu upozorenja na putnom pravcu od ove raskrsnice ka Kragujevcu.

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastaće se danas u 10 sati sa predstavnicima poljoprivrednika, a tema sastanka biće zahtevi poljoprivrednika koji prethodnih dana protestuju, najavljeno je iz Vlade.

Sastanku će prisustvovati i proizvođači ulja, predstavnici trgovinskih lanaca, Privredne komore Srbije, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva finansija.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu