Dečak se držao za ivicu: Pregledaju se kamere sa bazena u Vrnjačkoj Banji, dečak u INDUKOVANOJ KOMI - iKragujevac


Vesti

Nakon što je dečak (14) iz OŠ „Branko Radičević“ iz Šida, u nedelju pronađen na dnu bazena u hotelu „Breza“ u Vrnjačkoj Banji. U bolnici u Kraljevu, gde je intubiran i odakle je nakon pregleda prevezen u Klinički centar u Kragujevcu, saznali smo da je ovaj učenik u plućima imao vrlo malo vode, s obzirom da je izvučen sa dna bazena.

Kako nezvanično saznajemo, policija je uzela snimke sa kamera za video nadzor, kako bi sprovela istragu o ovom slučaju. Na jednom snimku se vidi kako se dečak drži za ivicu bazena. I u tom trenuku nikoga nije bilo pored njega.

Iako se iz ove osnovne škole u Šidu niko još nije oglasio povodom ovog događaja, kao ni iz uprave hotela, u policiji smo saznali da je dečak najverovatnije bio neplivač.

Ali, uzroci zbog kojeg je završio na dnu bazena, nisu poznati.

Za sada nema informacija o zdravstvenom stanju ovog dečaka. On se nalazi na intenzivnoj nezi, u indukovanoj komi, priključen na respirator.

Niko ne zna koliko je dečak dugo bio ispod vode. U bolnici u Kraljevu je urađen snimak glave na magnetnoj rezonanci, i na njemu nema oštećenja koja bi pokazala da je pre toga negde udario glavom.

Nezvanično, dečaka su odmah reanimirali nakon što su ga izvukli iz bazena. Medicinsko osoblje mu je masiralo srce sve vreme puta do bolnice u Kraljevu.

Kako je već ranije objavljeno, dečaka je iz bazena spasila njegova nastavnica, a ubrzo je pristigla i lekarska ekipa hitne pomoći vrnjačkog Doma zdravlja koja je obavila reanimaciju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu