Hitna pomoć Kragujevac: 24 sata neumornog rada - iKragujevac


Vesti

Ekipe Hitne pomoći u Kragujevcu imale su u proteklih 24 sata izuzetno zahtevan i dinamičan period, obavivši čak 45 terenskih intervencija, od kojih je 29 realizovano tokom dana, dok je preostalih 16 obavljeno tokom noći.

U ambulanti je evidentirano ukupno 67 pregleda odraslih osoba, pri čemu je tokom dnevnih sati obavljeno 12 pregleda, dok je tokom noći taj broj skočio na impresivnih 55 pregleda. Takođe, zabeleženo je 13 intervencija na javnim mestima, ukazujući na raznolikost situacija u kojima su intervenisali medicinski timovi.

Tokom dnevnog dela, najčešći razlozi za pozivanje Hitne pomoći bili su nizak krvni pritisak, bolovi u grudima, ubrzani rad srca i povišena temperatura. S druge strane, tokom noći, veći broj pacijenata javljao se sa visokim krvnim pritiskom, što može ukazivati na različite uzroke zdravstvenih tegoba u zavisnosti od vremena dana.

Timovi Hitne pomoći su uvek spremni da odgovore na pozive u svakom trenutku, bez obzira na okolnosti, pružajući podršku i negu onima kojima je to najpotrebnije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu