Ponovo lažne dojave o bombama u kragujevačkim osnovnim školama - iKragujevac


Vesti
U ranim jutarnjim časovima, na mejl adrese 21 osnovne škole u Kragujevcu i još 19 u Aranđelovcu, Rači, Topoli, Kniću i Lapovu, stigle su dojave o postavljenim bombama.


Nakon detaljne pretrage prostorija, koju su sprovele specijalne ekipe Ministarstva unutašnjih poslova, ustanovljeno je da su sve dojave bile lažne.

Nadležni tvrde da nema razloga za brigu o bezbednosti dece, jer svi u sistemu postupaju po talno utvrđenim procedurama.

Mejl na srpskom jeziku u kome se navodi da je u prostorijama većine osnovnih škola u Kragujevcu postavljena bomba, rano jutros alarmirao je sve zaposlene u obrazovnim ustanovama i specijalnim službama Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nakon pročitane poruke, direktori škola i razredne starešine obavestili su roditelje mališana koji su već bili u prostorijama škole na produženom boravku da decu odvedu svojim kućama, dok je đacima koji još nisu stigli u školu javljeno da ne dolaze.

Nakon detaljenog pregleda svih prostorija, koje obavljaju specijalne službe sa obučenim psima za pretragu eksplozivnih sredstava, u većini škola je nastava u prvoj smeni nastaljena, dok su se pojedine škole odlučile za on-lajn časove.

Kako tvrdi član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić, u školama na teritoriji grada su sva deca evakuisana na vreme, a popodnevna nastava se odvijala bez problema.

Osim kragujevačkih, dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi dobile su i škole u čitavoj Šumadiji, ali i širom Srbije.


Izvor :rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu