Dosije X u srcu Šumadije: Skulptura u Aranđelovcu nestala, pa se pojavila u Ljubljani? Rešili smo misteriju - iKragujevac


Vesti
Neobična skulptura koja je krasila trg ispred Opštine u Aranđelovcu, odjednom je nestala, a jedan građanin potpuno istu snimio je u Ljubljani.



Tako je, ukratko, nastao mini Dosije X u srcu Šumadije.

- Zna li se šta je sa skulpturom koja je bila na trgu ispred naše opštine? Ova druga je slikana u Ljubljani ovih dana. Liče, mada, ne vide se druge strane zbog detaljnijeg poređenja, tako da ne smemo da sumnjamo u naše poštenje - napisao je ovaj Aranđelovčanin.

Da bismo rešili misteriju, pozvali smo prvo Opštinu. Tu su nam rekli da su čuli da se oko skulpture digla prašina, ali da je ona samo sklonjena zbog oštećenja i da će biti vraćena na svoje mesto nakon reparacije.

Detaljnije objašnjenje dobili smo od Katarine Perović iz Smotre umetnosti "Mermeri i zvuci".

- Naša skulptura je u ateljeu, na reparaciji. Nije bezbedna zbog dece, rasklimali su je, a vratićemo je u toku godine, čekamo za to detaljan plan regulacije - objašnjava Katarina.

Potvrdila nam je i da se identična skulptura nalazi u Ljubljani, ali i u još nekim mestima, te da nikakva misterija nije u pitanju.

- Reč je o serijskoj proizvodnji koju su umetnici tada radili, pa je napravljeno više ovakvih skulptura. Jednu sam, recimo, slučajno ugledala u južnoj Srbiji. Dakle, misterije nema - kroz osmeh potvrđuje Katarina.

 

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu