Veliki dan za rukomet: Srbija čeka Sloveniju i plasman na SP - iKragujevac


Vesti
Rukometna reprezentacija Srbije danas (18.00) u hali “SBB jezero” u Kragujevcu igra revanš meč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo protiv selekcije Slovenije. U prvoj utakmici u Celju Srbija je bila bolja (34:31), a tokom utakmice prednost je bila i ubedljivija.

Selektor rukometaša Srbije Toni Đerona pred revanš je pozvao na oprez i naglasio da predstoji čitavo “drugo poluvreme”.

„U Celju je bila veoma teška utakmica. Imali smo prednost skoro sve vreme, ali oni su se pred kraj utakmice oporavili i zaigrali bolje, ali i mi smo napravili neke greške, posebno šuterske u poslednjih desetak minuta. Na kraju smo došli do pobede koja jeste veoma važna, ali imamo još 60 minuta da igramo i to protiv jakog tima kakav je Slovenija“, izjavio je Đerona.

On je dodao da uopšte ne razmišlja o rezultatu postignutom u prvoj utakmici.

“Najvažnije je da smo pokazali da možemo da igramo na visokom nivou i jedina prednost koju ćemo imati sada je prednost naše publike. Slovenija je ekipa s velikim brojem iskusnih igrača i očekujem da ćemo morati da igramo na istom nivou ako želimo da idemo na Svetsko prvenstvo“, rekao je španski stručnjak.

Kapiten Nemanja Ilić dao je dva gola u prvom meču u Celju.

“Očekujemo još teži meč u Kragujevcu. Verujemo u sebe, uspeli smo da pobedimo u Celju, ali smo taj meč već zaboravili u svlačionici. Čestitali smo jedni drugima, ali sada smo svi fokusirani na revanš. Igraćemo kao da nemamo tri gola prednosti. Želimo da pobedimo i na našem terenu”, smatra Ilić.

Mali peh je što se utakmica igra u isto vreme kad i fudbalski derbi, ali se ipak očekuje 3.500 gledalaca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu