Kako je stradao: Jezivi detalji požara kod Kragujevca: oglasio se brat nastradalog Nebojše (52) - iKragujevac


Vesti

Požar u trošnoj kući u Maršiću kod Kragujevca odneo je život Nebojše Đorđevića (52).


On je tu živeo sam, a kako je za sada poznato, najverovatnije se ugušio dimom. Telo je pronašao njegov brat od strica, Dragan Đorđević, koji ga je redovno obilazio. Pozvao je vatrogasce i Hitnu pomoć, ali za nesrećnog Nebojšu bilo je kasno.

- Došao sam kod njega kao i svakog pre podneva. Ne znam šta je mogao da bude uzrok. Sumnjam da mu je ostala upaljena cigareta ili je on sam nešto slučajno ili namerno zapalio - objašnjava Dragan.

 

Ističe da je stradali Nebojša bio prihijatrijski pacijent kojem se stanje poslednjih dana veoma pogoršalo.

- Najpre je nestao na tri dana, krio se u šumi. Prijavio sam nestanak policiji, a onda se on vratio u pola noći i rekao je da je bolje i da ne želi da ide kod lekara. Ja sam ipak zvao psihijatriju, ali se Nebojša dan pre požara zaključao u kuću i nije hteo da ide - kaže sagovornik.

Dodaje da niko u tom trenutku nije obijao vrata, nadajući se da će Nebojša sutradan pristati da ode na pregled. Te noći izbila je vatrena stihija i on se nažalost ugušio. U kući je dosta gareži i nije najjasnije gde je tačno požar izbio, a nameštaj i garderoba su razbacani.

- Stvarno ne znam šta da kažem, ne mogu ni da sanjam šta se dešavalo u njegovoj glavi, a ni u tom požaru. On je ranije živeo sa majkom, a nakon što je ona umrla pre šest meseci bio je sam, ali ja sam dolazio kod njega svakog dana - rekao je Dragan.

Nebojša je živeo od skromne socijalne pomoći koja je iznosila nešto više od sedam hiljada dinara. Više puta boravio je na Klinici za prihijatriju, kao i u ustanovama zatvorenog tipa u Kovinu i Toponici. Policija je obavila uviđaj, a dalja istraga utvrdiće uzrok požara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu