Novi detalji tragedije u Kragujevcu teraju jezu u kosti - sa njima bila devojka a Jovanu se i dalje bore za život - iKragujevac


Vesti
Nakon stravične saobraćajne nesreće koja se u petak rano ujutru dogodila u naselju Stanovo u Kragujevcu , kada se "golf 5" bukvalno zakucao u kuću, i u kojoj je Stevan S. (21) poginuo dok je njegov vršnjak iz Aranđelovca Jovan T., koji je vozio automobil, zadobio teške povrede, nova saznanja o razvoju događaja te kobne noći teraju jezu u kosti.


Užasnu sudbinu je "za dlaku" izbegla devojka koja je samo nekoliko minuta pre havarije izašla iz automobila. Kako pričaju poznanici i komšije porodice Sokolović, koja je jako poštovana u Kragujevcu i u naselju Bresnica gde stanuju, "Stevan je bio izuzetno dobar momak, nije pio, nije ni pušio".

- Svi smo šokirani. Divni ljudi, otac Aleksandar, majka Jelena, imaju dvoje dece. Stevana i Jovanu, dve godine mlađu ćerku. Rekli su nam da je sa njima u automobilu te noći bila i jedna devojka, koja je sedela na mestu suvozača, i da su je odvezli nakon provoda u gradu u naselje Male Pčelice gde živi. Ona ih je poslednja i videla pre nesreće. Kada je izašla iz automobila, Stevan nije hteo da prelazi napred, već je ostao pozadi, i bio je vezan. Njegov drug Jovan, koji je iz Aranđelovca, je vozio. Zbog čega je bilo toliko brzo, pa je izgubio kontrolu nad automobilom, niko ne zna - kaže komšinica.

Izveštaj policije u Tužilaštvo će stići tek u ponedeljak.

Direktor Kliničkog centra dr Slobodan Milisavljević je izjavio da je Jovan u "kritičnom stanju".

- Momak se nalazi u Intenzivnoj nezi, intubiran je i na mehaničkoj ventilaciji. Ima teške povrede potkolenice, podlaktice, glave, grudnog koša, smrskanu karlicu i noge. Obavljene su ortopedske i vaskularne operacije, i još uvek je u životnoj opasnosti - kaže dr Slobodan Milisavljević.

Šta je bio povod da velikom brzinom juri ulicom Kraljevačkog bataljona, i da u jednom trenutku izgubi kontrolu nad "golfom 5" i da se zabije u kuću kraj puta, niko ne zna.

Poslednja objava na mrežama slutila na zlo?
Istraga će da utvrdi da li je do kvara na automobilu, ali i da li je u pitanju nešto drugo. Dilemu unosi i poslednja objava koju je vozač "golfa smrti" ostavio na društvenim mrežama.

Rečenica "Ako ništa ne rizikujete, rizikujete još više" navlači sa sobom i sumnju da su mladići učestvovali u uličnim trkama koje se već godinama organizuju po Kragujevcu, ali i mogućnost da su voleli "adrenalin i brzu vožnju".

U udaru automobila koji je u ogromnoj brzini ličio na pravi projektil, pukom srećom nije stradao niko iz porodice Živanović u čiju je kuću udario. Samo zid je delio usnule ljude od tragedije, jer je automobil srušio stub od armiranog betona, spoljašnji zid i uleteo u kupatilo. Stefan Živanović, vlasnik, je u momentu havarije spavao u sobi sa suprugom i ćerkicom. Iz sna ga je prenula tutnjava i zvuk rušenja, prašina.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu