Za nedelju dana više od 560 pregleda u dečijoj kovid ambulanti - iKragujevac


Vesti
U dečijoj kovid ambulanti je, od 1. septembra kada je otvorena do sada, pregledano više od 560 osnovaca i srednjoškolaca.

Zbog većeg broja pregleda ali i obolelih, Respiratorni centar Doma zdravlja od danas ima novo radno vreme, a pregledi se umesto u jednoj sada obavljaju u dve ordinacije.

Za samo par dana koliko su đaci u školskim klupama, korona virus je potvrđen kod više od 100 osnovaca i srednjoškolaca u Kragujevcu.

U dečijoj kovid ambulanti, od danas rade dva pedijatra u jednoj smeni.

Najčešće se javljaju deca školskog uzrasta, uglavnom sa lakšom kliničkom slikom i simptomima kao što su temperatura, zapušen nos, kašalj, bol u grlu.

Međutim, problem predstavlja to što su deca prenosioci, i zaražavaju članove svoje porodice, a kod odraslih kovid infekcija može usloviti težu kliničku sliku i izazvati komplikacije.

Gradonačelnik Nikola Dašić je ponovio da, pošto još uvek nisu preopterećeni bolnički kapaciteti, za sada, lokalni Krizni štab samo razmatra mogućnost uvođenja vanredne situacije.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije i povećanog broja građana koji dolaze na pregled u Respiratorni centar Doma zdravlja, kovid ambulanta u ATD-u od danas radi svakog radnog dana od sedam do 22 sata.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu