Nove protivepidemijske mere OD DANAS na snazi: Počinju da rade bašte kafića, ali uz ograničenja - iKragujevac


Vesti

Od danas će bašte kafića i restorana biti otvorene, ali će moći da se koriste sa 50 odsto kapaciteta. Kako je juče objasnio dr Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa u baštama mora da bude razmaka od dva metra među gostima, a ne među stolovima, i da moraju da se nose maske.

Dodao da korekcije mera podrazumevaju da ugostitelji mogu da rade na 50 odsto kapaciteta na otvorenom.

- To bi bio uvod u malo ozbiljnije poštovanje mera, jer da smo te najosnovnije mere poštovali, ne bismo morali ni da se zatvaramo - zaključio je Kon.

Radno vreme svih objekata, uključujući one koji već rade i one koji će od danas biti otvoreni, od danas se produžava maksimalno do 22 časa.

Ovo se odnosi na prodavnice prehrambene robe, frizerske i kozmetičke salone, teretane, spa centre, koji trenutno rade do 20 časova.

Ustanove kulture – bioskopi, pozorišta, galerije, biblioteke – takođe će moći da rade do 22 časa. Ustanove kulture trenutno rade do 21 sat.

Tržni centri, koji su zatvoreni već nekoliko nedelja, neće raditi ni od ponedeljka, a tokom ove nedelje biće razmotreno od kada bi mogli da rade i pod kojim uslovima.

Svi srednjoškolci i stariji osnovci ostaju na onlajn nastavi i u narednom periodu. Oni mogu da, u kontrolisanim i bezbednim uslovima, idu u školu samo na ocenjivanje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu