Dr Gojković: "Mnogi će imati problema sa mentalnim zdravljem. Ovo predugo traje" - iKragujevac


Vesti

Veliki problem nakon epidemije korona virusa biće mentalno zdravlje svih nas, ne samo starijih, poručio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

On je na konferenciji za novinare rekao da epidemija dugo traje, da svi žele da se vrate u normalne tokove, te da to zavisi od svakog od nas pojedinačno.

- Veliki problem će nam biti sa mentalnim zravljem, ne samo starijih građana, već svih - istakao je.

Na pitanje novinara o posetama korisnicima staračkih domova, Gojković je naveo da je Krizni štab doneo odluku da se u ustanovama gde je to izvodljvo, omoguće posete rodbine pacijentima koji su vakcinisani, ali, kaže, pod posebnim uslovima.

- Na neki način to se i odvija, ali sve je to dosta otežano. Ne možemo tražiti perfektnu vakcinaciju, jer su nam domovi najveći problem i tu je ogroman rizik za veliki natalitet - istakao je Gojković.

Kaže i da je epidemiološki nadzor u pojedinim domovima pokazao da ima manje obolelih, dodajući da se vrši vakcinacija i revakcinacija osoba koje koriste domske usluge.

Tako će se, izražava nadu, u skladu sa epidemiološkom situacijom, obezbediti mnogo bolja situaciju kada su u pitanju posete i izlazak starijih iz domova.

Naglašava, mora se misliti o njihovoj sigurnosti i bezbednosti, jer je, ističe, njihov život primaran.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu