Promenljivo vreme u Kragujevcu: Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se tokom dana - iKragujevac


Vesti

Stanovnici Kragujevca mogu da očekuju promenljive vremenske uslove danas, dok meteorolozi najavljuju kišu i lokalne pljuskove praćene grmljavinom.

Prema najnovijoj vremenskoj prognozi, danas će biti promenljivo oblačno, sa povremenim periodima kiše i lokalnih pljuskova koji će pratiti grmljavinske aktivnosti. Vetar će biti uglavnom slab do umeren, dolazeći iz severnih i severoistočnih pravaca.

Jutarnje temperature u Kragujevcu očekuju se između 10 i 15 stepeni Celzijusa, dok će najviše dnevne temperature biti u rasponu od 20 do 26 stepeni Celzijusa. Ovi uslovi ukazuju na to da će dan biti relativno svež, ali sa mogućnošću toplijih trenutaka tokom popodneva.

Stanovnici bi trebalo da budu spremni na promenljive vremenske uslove i da ponesu kišobrane ili druge vodootporne odevne predmete kako bi se zaštitili od mogućih pljuskova. Vozači bi trebalo da budu posebno oprezni na putu, jer kiša može prouzrokovati klizave puteve i smanjenu vidljivost.

U središtu Kragujevca, temperatura se očekuje da će dostići maksimum od 24 stepena Celzijusa, što znači da će biti relativno prijatno, uprkos kiši i oblaku.

Stanovnici bi trebalo da ostanu informisani putem lokalnih meteoroloških servisa o eventualnim promenama u vremenskim uslovima tokom dana.

Za one koji planiraju aktivnosti na otvorenom, preporučuje se da budu svesni mogućnosti naglih promena vremena i da preduzmu odgovarajuće mere predostrožnosti kako bi se zaštitili od nepovoljnih vremenskih prilika.

Iako će dan biti promenljiv, ovakvi vremenski uslovi su tipični za ovaj period godine, pa se savetuje da građani ostanu obazrivi i prilagode svoje aktivnosti u skladu sa prognozom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu