"OD MARTA SMO U RATNOM STANJU" Dr Sazdanović otkriva koje TRI STVARI mogu da donesu spas od korone! - iKragujevac


Vesti

Direktor KC Kragujevac je naveo da je od početka epidemije korona virusom bilo zaraženo 654 radnika u toj ustanovi, što je oko 20 odsto zaposlenih, a jedan lekar je preminuo.

Kada je reč o vakcinaciji, Sazdanović kaže da je u Kragujevcu vakcinisano 5.000 građana.

- Prvo smo krenuli sa ljudima iz kovida, juče smo imali ozbiljnu akciju kineskom vakcinom, bilo koja vakcina je najbolja vakcina - rekao je Sazdanović.

- U martu i aprilu smo učili, vežbali smo kao i ceo svet, ali smo ponosni jer smo organizaciono brzo stali na noge - rekao je Sazdanović.

Istakao je da je najteže bilo početkom decembra, krajem avgusta su ubacili kiseonik i sa 210 mesta došli su na 500 kiseoničkih mesta.

- Ako imate 6.500 zaraženih znate šta nas je čekalo - kaže dr Sazdanović.

Formirali smo zajedničku mrežu, gde nedostaje nešto pomagali su nam, u julu je bila pomoć u Novom Pazaru, kaže on.

Od samog početka imali su pomoć volontera. Odlukom ministra Lončara krajem marta, dobili su 250 novih radnika, što je, kako kaže, budućnost KC.

- Naš KC podrazumeva da sistem čine ljudi, oni ljudi koji će nositi posao - kaže Sazdanović.

Govoreći o obolelim zdravstvenim radnicima, ukazao je da su u prvom talasu imali nula obolelih, sada je to 654 zaražena i jedan smrtni slučaj.

- Tri stvari su bitne u ovoj stvari: vakcinacija, vakcinacija i vakcinacija, i to može da nas spase - ističe dr Sazdanović.

Medicina je zasnovana na dokazima a ne na glupostima, kaže on i dodaje da je 42 odsto zaposlenih prijavljeno ili je vakcinisano.

Sazdanović kaže da mesec dana posle ozdravljenja treba primiti vakcinu, 6 do 8 meseci traju antitela i vakcina nije na odmet.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu