Proces rada u gradskim službama, ustanovama i preduzećima usklađen sa novim merama Vlade Republike Srbije - iKragujevac


Vesti

U skladu sa merama Vlade Republike Srbije za suzbijanje epidemije Kovid-19, koje su juče stupile na snagu, a radi bezbednosti i zaštite života i zdravlja stanovništva, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, doneo je odluku o organizovanju procesa rada u javnim preduzećima, ustanovama, javnim službama, Gradskoj upravi i stručnim službama grada Kragujevca. U cilju sprečavanja širenja epidemije Kovid – 19 i obezbeđivanje zaštite zaposlenih i korisnika usluga, odlukom je pored ostalog rukovodiocima pomenutih preduzeća i institucija naloženo da zaposlenima kod kojih radni proces to dopušta omoguće rad od kuće, vodeći računa da takva organizacija posla ne remeti proces rada. Zaposleni su obavezni da rad u poslovnim prostorijama obavljaju sa što manje kretanja, a međusobno kontaktiraju putem telefona ili elektronske pošte. Na osnovu procene obima posla i broja zaposlenih, rad u poslovnim prostorijama obavlja se uz obavezno korišćenje zaštitnih maski, redovnu dezinfekciju i propisanu udaljenost.

Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situciju i mere koje su preduzete apeluje se na sugrađane da sve zahteve koje imaju prema Gradskoj upravi prosleđuju elektronski, putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i u što većoj meri koriste Elektronski registar na zvaničnoj internet prezentaciji grada Kragujevca kragujevac.rs. Na ovoj stranici građani bez odlaska na šalter u tri koraka mogu da saznaju šta im je potrebno od dokumentacije, informišu se o proceduri i plaćanju i preuzmu zahteve.

Kako bi se u cilju zaštite zdravlja i života stanovništva izbeglo širenje infekcije korona virusom, gradonačelnik i njegovi saradnici u narednom periodu neće biti u mogućnosti da primaju građane po ranije utvrđenim terminima. Na stranici „Pitajte Gradonačelnika“ koja je otvorena na zvaničnom sajtu grada Kragujevca, građani će i dalje moći da postavljaju pitanja, daju svoje predloge i sugestije gradonačelniku ili njegovim saradnicima, kao i putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Građani će odgovor dobiti u najkraćem mogućem roku, a kada epidemiološka situacija to bude dozvolila, gradonačelnik i njegovi saradnici će nastaviti sa redovnim prijemom građana.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu