U toku radovi na renoviranju Druge kragujevačke gimnazije - iKragujevac


Vesti

Druga kragujevačka gimnazija je prostorno jedna od najvećih kragujevačkih srednjih škola.

Na 10 hiljada metara kvadratnih smeštene su učionice i kabineti, a nastavu pohađa više od 900 učenika organizovanih u 36 odeljenja.

U toku su radovi na adaptaciji školskog prostora koje finasira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa 3 miliona dinara, dok je iz gradske kase izdvojeno još milion dinara.

Svi poslovi će do početka nove školske godine biti završeni.

Do početka nove školske godine biće kompletno rekonstruisana primarna vodovodna mreža, a prilikom sanacije mokrih čvorova u svim prostorijama će biti uvedena topla voda.

U učionicama koje se nalaze u prizemlju biće zamenjeni podovi.

Učenike koji pohađaju Drugu kragujevačku gimnaziju i njihove profesore početkom nove školske godine dočekaće potpuno adaptiran prostor i bolji uslovi za rad.

Od ove školske godine novina je da će u svim učionicama u školi biti postavljena internet mreža.

Svaka učionica imaće i besplatan vaj-faj čija koji će moći da koriste i zaposleni i učenici.

U školi je unapređen i sistem video nadzora.

Sve nastavne jedinice su prilagođene novonastalim okolnostima, za potrebe onlajn nastave, ukoliko se epidemiološka slika tokom jeseni bude pogoršala.

Ove školske godine u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji upisano je pet odeljenja opšteg smera, i po jedno društveno-jezičkog smera, prirodno-matematičkog, jedno specijalno odeljenje filološkog smera, jedno za učenike sa posebnim sposobnostima za računare i informatiku, a novina je da je od ove školske godine otvoren i smer za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti za koje je vladalo veliko interesovanje.

U Drugoj kragujevačkoj gimnaziji navode da je u planu da naredne školske 2021/2022. godine, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, otvori i odeljenje sportske gimnazije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu