Kragujevac – prestonica obrazovanja Srbije - iKragujevac


Vesti

Kandidat za gradonačelnika Kragujevca i nosilac izborne liste „Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac“ koja na lokalnim izborima nastupa pod rednim brojem 9, prof. dr Nedeljko Manojlović je istakao da grad Kragujevac treba da postane prestonica obrazovanja Srbije. 

Obrazovanje je temelj svakog društva. Kragujevac je bio prestonica moderne Srbije u kome su osnovani prvi knjaževsko-srpski teatar, prva gimnazija, prva apoteka i prvi licej kao preteča današnjem univerzitetu. Imamo dobru istorijsku i današnju osnovu da zahtevamo da Kragujevac ponovo postane centar obrazovanja Srbije. Uz nastavak rekonstrukciju postojećih školskih objekata koju je grad započeo pre nekoliko godina i izgradnju nekoliko novih predškolskih ustanova , potrebno je određene republičke obrazovne institucije preseliti u Kragujevac .

Jedan od preduslova kvalitetnog obrazovanja je da se plate učitelja, nastavnika i profesora značajno povećaju, kao i ulaganja u obrazovanje i nauku, generalno. Inicijator sam međunarodne obrazovne saradnje između Kragujevca i dva velika obrazovna kompleksa iz Moskve, u kojima su naši učenici koji su 7 dana boravili besplatno mogli mnogo da nauče. Potrebno je ovu saradnju proširiti i uključiti veći broj škola, kroz razmenu nastavnika i učenika, profesora i studenata i njihove posete savremenim obrazovnim instucijama u svetu.

Ukoliko naša izborna lista pod rednim brojem 9 dobije poverenje građana Kragujevca, insistiraćemo na realizaciju ove ideje da Kragujevac postane prestonica obrazovanja Srbije, ali i nekoliko drugih projekata iz oblasti obrazovanja koje smo pripremili.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu