Grad Kragujevac organizovao rad dva prihvatilišta za urgentni smeštaj - iKragujevac


Vesti

U skladu sa preporukama Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja stopiran je urgentni prijem korisnika u Gerontološki centar, kako bi se sistem socijalne zaštite očuvao i u ovoj epidemiološkoj situaciji sprečilo unošenje korona virusa.

I u takvim okolnostima za potrebe grada neophodno je imati prihvat u posebnim uslovima, sa izolacijom u trajanju od 14 dana, za teško pokretna ili nepokretna lica koja su otpuštena sa bolničkog lečenja, bez ičije su podrške i bez primarne porodice. Grad Kragujevac je uspeo je da obezbedi smeštaj za takva lica u prihvatilištu koje je oformljeno u dnevnom boravku za stara lica, u okviru Centra za razvoj usluga socijalne zaštite Kneginja LJubica, kazala je Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Umesto dnevnog boravka koji je sada zatvoren, organizovan je privremeni prihvat za lica kojima je neophodan urgentni smeštaj.

Zahvaljujući saradnji sa ustanovom Kneginja LJubica i Udruženjem građana Vivere a u saradnji sa Gerontološkim centrom Kragujevac, korisnici će imati kompletnu 24 – satnu negu i podršku u smislu ishrane korisnika. Neohodan kadar, pet medicinskih sestara i dve servirke obezbeđen je zahvaljujući predškolskim ustanovama Nada Naumović i Đurđevdan i Udruženju građana Vivere. Obezbeđene su i sve mere prevencije, kako bi se osoblje i korisnici na najbolji mogući način zaštitili.

Prema rečima Gordane Damnjanović već u petak biće spremno još prihvatilište za korisnike koji takođe zahtevaju urgentni smeštaj, a to su beskućnici i sva druga lica koja se nađu u stanju socijalne potrebe. Prihvatilište će se nalaziti u okviru NVO Čovekoljublje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu