Sneg ponovo iznenađuje? - iKragujevac


Vesti

Sneg koji je padao prošle nedelje još se nije otopio, a meteorolozi za sutra uveče najavljuju novi. Slede loši dani za meteoropate i dobri za decu.

U većem delu Srbije sutra će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, u planinama i Timočkoj Krajini sa snegom, dok će od popodneva kiša i u ravnicama postepeno preći u susnežicu i sneg, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Jutarnja temperatura kretaće se od -2 do 2, a najviša dnevna od 0 do 4 stepena. Vetar će biti slab do umeren, u južnom Banatu i Timočkoj Krajini povremeno jak, istočni i jugoistočni.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, pre podne uglavnom suvo, a popodne sa kišom i susnežicom, uveče sa snegom. Jutarnja temperatura biće oko 1, najviša dnevna oko 3 stepena. Vetar će biti umeren, povremeno jak, istočni i jugoistočni.

U Srbiji će u sredu biti oblačno i hladno, mestimično sa snegom.

Više padavina očekuje se u južnim i centralnim krajevima.

U četvrtak se očekuje prestanak padavina u većini krajeva, samo na planinama slab sneg.

U petak predstoji naoblačenje sa kišom i snegom, ujutru u severnim i zapadnim, do kraja dana i u ostalim krajevima.

U subotu se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje, a u nedelju hladno i uglavnom suvo vreme, sa umerenim i jakim jutarnjim mrazom.

Biometeorološka situacija može usloviti pojačanje tegoba hronično obolelih, naročito cerebro-vaskularnih bolesnika i astmatičara.

Glavobolja, neraspoloženje i bolovi u kostima i zglobovima su moguće meteoropatske reakcije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu