Inspektori proveravali ugostiteljske objekte i trgovine - iKragujevac


Vesti

Komunalna policija i Služba komunalne inspekcije tokom dana proveravale su da li vlasnici kragujevačkih ugostiteljskih objekata poštuju Uredbu Vlade, kojom je naloženo zatvaranje kafana, kafića i restorana na teritoriji Srbije.

Kako navode komunalni inspektori svi ugostiteljski objekati, koje su tokom dana proverili naišli bili su zatvoreni.

Inspektori su kontrolisali i gradske trgovine, kako bi imali uvid da li se propisane mere i u prodavnicama poštuju.

Služba je šarenom najlonskom trakom ogradila gotovo sva mesta na gradskim zelenim površinama u parkovima.

Kragujevački inspektori i Komunalna policija obišli su tokom dana prodavnice u kojima prema novoj Uredbi koju je donela Vlada Republike Srbije ne bi trebalo da bude više od pet ljudi.

Kragujevčani su čekali u redu ispred prodavnice kako bi obavili kupovinu a trgovci su u radnje puštali ograničen broj građana.

Potrebno je držati i rastojanje na udaljenosti od jednog i po do dva metra.

Pre ulaska u trgovinski objekat naloženo je da građani obrišu obuću dezinfekcionim sredstvom kojim je natopljen sunđer koji je postavljen na ulaznim vratima.

Služba komunalne ispekcije obišla je tokom dana brojne trgovinske objekte u gradu a prema rečima komunalnog inspektora Vladislava Bosića trgovci i građani poštuju mere koje su na snazi kako bi se sprečila zaraza koronavirusom.

Služba komunalne inspekcije proveravala je da li i kragujevački ugostitelji poštuju uredbu državnog vrha kojom je naloženo zatvaranje objekata.

Ugostitelji poštuju ovu odluku, kažu inspektori koji su tokom dana nailazili na zaključana vrata kragujevačkih kafana, kafića, restorana i hotela.

Kako bi se delovalo preventivno u suzbijanju i zaštiti od Kovida-19 i sprečila zaraza koronavirusom jedna od mera vlade odnosi se i na zabranu okupljanja građana u gradskim parkovima.

Ekipe komunalne policije su na svim mestima u gradu crveno belom najlonskom trakom obeležile sva mesta koja građani ne bi trebalo da koriste.

Ova služba apelujue na Kragujevčane da se drže propisanih mera koje su na snazi tokom varednog stanja.

Nesavesni građani koji još uvek nisu shvatili ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi naša zemlja i ne poštuju donete mere biće sankcionisani novčanom kaznom u iznosu od 150 hiljada dinara.

Ukoliko Komunalna policija uoči nepoštovanje odluka prijaviće nepravilnosti Policijskoj upravi u Kragujevcu a nadležno tužilaštvo pokrenuti krivični postupak.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu