Kragujevčanke osvajaju „Spens“ - iKragujevac


Vesti

Prvi krug takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Srbije košarkašice Radničkog zaključiće gostovanjem Novosadskoj ŽKA, u utakmici 9. kola koja je na programu u subotu od 17 časova i 30 minuta, u maloj sali novosadskog „Spensa“.

Posle osam odigranih kola, Kragujevčanke se nalaze na petoj poziciji sa polovičnim učinkom (4-4), dok su Novosađanke sa skorom 2-6 u donjem delu tabele.

Učenice Nenada Milovanovića su proteklog vikenda izvojevale veliku pobedu nad nekadašnjim šampionom, ekipom Radivoja Koraća, i pokazale da im je mesto u gornjem delu tabele. Novosađanke su takođe imale uspešan takmičarski vikend i trijumfom na gostovanju u Zrenjaninu okončale su seriju od šest uzastopnih poraza.

Radnički ima iskusniji tim u odnosu na ŽKA i veći broj igračica koje u ključnim trenucima utakmice mogu doneti prevagu. Takođe, za razliku od nekih prethodnih utakmica, trener Milovanović će na gostovanju u „Srpskoj Atini“ imati na raspolaganju kompletan igrački kadar, pa samim tim i više opcija na svim pozicijima.

Zanimljivo je napomenuti i to da će ove dve ekipe nakon prvenstvenog duela odmeriti snage i u četvrtfinalu Kupa Srbije, s tim što će u toj utakmici Radnički imati prednost domaćeg terena.

 

 

 

 

 

 

 

 









 


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu