Do sada na preventivnim pregledima 325 hiljada građana - iKragujevac


Vesti

U zdravstvenim ustanovama širom Srbije nastavljena je akcija preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja.

Kragujevački Dom zdravlja organizovao je specijalističke preglede na koje se javilo preko stotinu zainteresovanih pacijenata.

Građani pozdravljaju ovakve akcije i naglašavaju da se višestruka korist ogleda u tome što mogu da provere zdravlje,a da ne čekaju zakazani termin.
Do kraja godine očekuje se još jedna akcija preventivnih pregleda.

Dom zdravlja organizovao je za sve građane, i one bez zdravstene kartice odnosno zdravstvenog osiguranja, i bez zakazivanja termina preventivne preglede.

Ove nedelje obavljeni su oftamološki i neurološki pregledi, merenje šećera u krvi i pritiska, pregled EKG-a.

Preventivni pregledi radili su se u Specijalističko-konsultativnoj službi, dok je nivo šećera u krvi i krvnog pritiska mogao da se izmeri u Zdravstvenoj stanici broj 4.

Sad već dvogodišnje iskustvo je pokazalo, da preventivni pregledi odgovara svima, a posebno radno sposobnoj populaciji, jer zbog velikog broja obaveza, skupog bolovanja i čekanja na termin mogu i bez uputa i kartice odmah kod specijaliste. Ali daleko veći značaj je otkriti pritajene bolesti.

Za akciju preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja vlada veliko interesovanje.

Do sada je pregledano više od 325 hiljada građana Srbije. To je i najbolja potvrda unapređenja javne svesti o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu